Ekspertrapporten som Bankklagenemnda bestilte om norske bankers salg av såkalte garanterte spareprodukter, er knusende lesing, melder NRK.

Rapporten, som er utarbeidet av finansprofessor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole (NHH), slakter norske bankers praksis ved salg av såkalte garanterte spareprodukter.

Les hele rapporten her (Ekstern lenke)

Skyhøy rente
Rapporten slår fast at aksjeindeksobligasjoner som ble solgt av DnB Nor i 2000 med 6 års løpetid, inneholdt store skjulte gebyrer og kostnader.

Når banken i tillegg tilbød kundene å ta opp lån med svært høy rente på 8,5 prosent måtte kundene forvente å tape penger ved å ta i mot DnB Nors spareråd.

Les også: Gigantsøksmål mot norske banker

Så dårlig
- Konklusjonen er at dette er så dårlige spareprodukter at de ikke burde vært tilbudt sparerne, sier direktør Jorge Jensen i Forbrukerrådet til NRK.

Han mener at bankene nå må rydde opp, og holde kundene som har gått inn på disse avtalene skadesløse. I praksis betyr det at Forbrukerrådet mener at bankene må betale tilbake pengene kundene har tapt, og det oppfordrer nå folk til å klage til banken sin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.