Til nå har Skandiabanken operert med seks forskjellige rentesatser for sine boliglånskunder. Nå kutter de produktspekteret med to, slik at de står igjen med fire forskjellige satser, skriver den nettbaserte banken i en melding til sine kunder.

Banken slår sammen boliglån som ligger innenfor 75 prosent av taksten med lån som ligger innenfor 60 prosent av takst og gir begge gruppene samme betingelser. Fortsatt opprettholder banken forskjellige betingelser for kundene avhengig av om lånene er over eller under to millioner kroner.

Kutter renten
Samtidig kutter banken renten for alle boliglånskundene sine. For nye kunder slår endringene inn allerede i dag, mens eksisterende kunder må vente til 30. april før endringene trår i kraft. Aller størst blir endringen for kunder som har hatt et boliglån på mer enn to millioner kroner innenfor 75 prosent av taksten. De kan glede seg til at den effektive renten går ned med 0,35 prosentpoeng.

I motsatt ende er det kundene som skylder banken mindre enn to millioner kroner og er innenfor 75 prosent av taksten som får minst glede av rentenedgangen, med en nedsettelse i den effektive renten på 0,05 prosentpoeng.

Slik ser Skandiabankens nye prisliste ut: