I et forsøk på å finne metoder som øker forbruket av frukt og grønnsaker vil dagligvarekjeden Kiwi redusere prisene med et beløp tilsvarende matmomsen i drøye tre måneder i alle kjedens 413 butikker over hele landet. Det melder NTB i en pressemelding.

Kiwi-eksperimentet skal finne ut hvor mye forbruket av frukt- og grønt øker når prisen reduseres.

Nasjonalt råd for ernæring sier at dersom matmomsen fjernes på frukt og grønnsaker, vil forbruket øke med 10 prosent. Kiwi-eksperimentet skal teste om ekspertenes utredninger stemmer med praksis. Dette innebærer at alle de 413 Kiwi-butikkene reduserer prisene på alle frukter og grønnsaker med 14 prosent fra og med torsdag 27. september og til 1. januar 2008..

Frukt- og grønnsaksforbruket må øke

I følge regjeringens handlingsplan for et sunnere kosthold i befolkningen (2007 -2011) "Oppskrift på et sunnere kosthold", burde nordmenn i gjennomsnitt spise dobbelt så mye frukt og grønnsaker hver dag. Nordmenn spiser 380 - 400 gram frukt og grønnsaker per dag, mens kostholdsanbefalingene er et forbruk på 780 gram. I handlingsplanen har Regjeringen satt som mål å øke forbruket av frukt og grønnsaker med 20 prosent.

-Vi ønsker å bidra til at nordmenn spiser sunnere, og ikke minst øker forbruket av frukt og grønnsaker. Som nest største dagligvarekjede i bransjen synes vi det er viktig å bidra gjennom å gjøre sunne valg enkelt. Vi håper Kiwi-eksperimentet skal bidra til mer kunnskap om hvordan vi kan oppnå et sunnere kosthold, sier Per-Erik Burud, administrerende direktør i Kiwi Norge AS

Kiwi har 2 millioner kunder i uka. Kiwi-eksperimentet vil gi datagrunnlag fra 26 millioner kundetransaksjoner. Resultatene vil være landsdekkende og kan brytes ned på regioner og varegrupper. Resultatene fra eksperimentet vil bli rapportert til Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.