Siden mai i år har Tuva Linge, enken etter båtdesigner Jan Herman Linge, forsøkt å selge den verneverdige prakteiendommen Munkesletten på Konglungen i Asker sør for Oslo.

Med null bud i protokollen etter to måneder, settes nå prisantydningen kraftig ned fra 60 til 45 millioner kroner.

Antydningens kunst
Megler Nils O. M. Nordvik har ingen problemer med å erkjenne at 60 millioner viste seg for høyt for eiendommen - der mulighetene for utvikling er små ut over nødvendig vedlikehold av allerede eksisterende bygningsmasse.

- Det er klart at for 50 - 60 millioner kroner, så vil mange ha en mer modere bygning. Men dette er et liebhaberobjekt, et følelsesobjekt. Ett eller annet sted må man sette prisantydningen - og vi valgte å prøve på taksten som var 60 millioner. Vi kunne annonsert den som bolig med "høy prisklasse", men på finn.no krever man at det oppgis pris, forteller Nordvik.

Han antyder langt på vei at den nye prisantydningen på 45 millioner også er satt mer eller mindre på måfå.

- Jeg kunne satt ned prisen til 50 millioner, 40 eller treogførtimillioner kroner. Poenget nå er å sette ned prisen et hakk, og se om det ligger en kjøpergruppe der.

Ifølge Nordvik har interessen for eiendommen vært bra, med minst ti stykker som har bedt om å få tilsendt prospekt - og et ukjent antall som har vært ute og tittet på eiendommen på egenhånd. Problemet er at ingen har gitt bud. Nå ønsker Tuva Linge å få litt fart i sakene.

- Det er fritt frem å by under antydningen også. Fru Linge er en eldre dame og ønsker en avslutning av prosessen, så får man se hva hun er villig til å akseptere, sier Nordvik - som samtidig understreker at Linge har god tid.

Vil gjerne snakke med kommunen igjen
Mens den kjente båtkonstruktøren og motstandsmannen Jan Herman Linge var i live, forsøkte ekteparet å få til en avtale med Asker kommune om å overta eiendommen. Dette ønsket har enken ikke gitt opp, selv om Asker kommune avslo tilbudet om å kjøpe eiendommen så sent som i 2008, fordi prisen var alt for høy.

Les også: Spinnvill forskjell i verdivurderingen

- Kommunen ville være den perfekte kjøperen. For Tuva og Jan Herman var det noe de håpet på, at kommunen skulle overta og lage et museum med båtene han konstruerte - og åpnet det for allmenheten.

- Men 45 millioner kroner er mye penger, også for Asker kommune?

- Det er noe kommunen ikke ville angret på. Og de er hjertelig velkommen til å ta opp dialogen med Linge igjen, så kan vi se på hva vi kan få til.

- Det kunne høres ut som om rådmannen i Asker akkurat fikk en kaffeinvitasjon til Konglungen?

- Det var vel kanskje det, humrer Nordvik.

Kommunen innhentet i 2008 en egen takst på eiendommen, og den ble satt til 25 millioner kroner. Det var 50 millioner mindre enn antydningen til en takstmann Linge hadde engasjert. Megler Nils O. M. Nordvik vil ikke antyde hva som er det absolutte minste fru Linge må ha for eiendommen for å selge til kommunen.

- Nei, det har vi ikke drøftet.

Les også: Ber om 60 mill. for dette (og du får ikke lov å rive) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.