I fjor sommer var Anders Langtind og hans partnere i Magnum Eiendomsmegling i dialog med Krogsveen om et salg av deres selskap. Etter flere møter og tilbud om oppkjøp ble det aldri noe salg.

Derfor valgte Langtind og de andre partnerne å saksøke meglerkjempen for urettmessig å ha trukket seg fra kjøpet av det Magnum-drevne Privatmegleren-kontoret ved Ullevaal stadion.

Les mer: Krogsveen vraker Anders Langtind

Får ingen erstatning
I søksmålet ble det fremsatt krav mot Krogsveen om å erstatte Magnum Eiendomsmegling med 6,7 millioner kroner. I tillegg ble det lagt frem flere individuelle krav fra personer som var partnere eller ansatt ved meglerkontoret.

Ingen av saksøkerne vant frem i retten. Nå har de tapt saken mot Fokus Krogsveen i Asker og Bærum tingrett, og må betale flere hundre tusen kroner i saksomkostninger.

Magnum pålegges å betale 643.000 kroner, og de ansatte gjøres solidarisk ansvarlig for saksomkostninger på 125.000 kroner.

Langtind har foreløpig ikke tatt standpunkt til om dommen skal ankes.

- Vi har hatt møte med advokater i dag, men har ikke bestemt oss. Det er mye å fordøye før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier han til DN.no.

Møtte seg selv i døren
Anders Langtind og meglerkjempen Krogsveen har fullstendig forskjellig fremstilling av hva som skjedde da Krogsveen trakk seg fra meglerkontor-kjøpet.

Les: - Totalt grunnløse spekulasjoner

Langtind mener Krogsveen trakk seg fra kjøpet fordi Krogsveens eier, Fokus Bank, da ville ha overtatt meglerfirmaet de hadde saksøkt for flere hundre millioner kroner.

Magnum Eiendomsmegling ble i 2011, sammen med sitt forsikringsselskap, stevnet av Fokus Bank for 337 millioner kroner. Søksmålet var knyttet til jobben som ble gjort i forbindelse med salg av ferieleiligheter på Norefjell i regi av Estatia Resort.

- Det ble feil for noen i Fokus Bank å kjøpe megleren de saksøkte, var teorien Magnums prosessfullmektig Harald K. Strømstad fremsatte da rettsaken startet i midten av august.

- Om oppkjøpet hadde blitt gjennomført hadde Fokus saksøkt seg selv eller en egen megler. Det fremstår som rart å kjøpe en eiendomsmegler man mener har vært så håpløs at den har påført banken et tap i hundremillionersklassen, sa han under sitt innledningsforedrag.

Inngått avtale
Langtind mener de har vunnet frem på et punkt i dommen.

- Krogsveen har har hele tiden hevdet at det ikke var inngått noen kjøpsavtale, men dommen sier at det var gjort en avtale, men at Krogsveen hadde anledning til å bryte denne, sier han.

Saksøkerne vil sammen med advokatene gjøre en vurdering av dommen og treffes igjen før de bestemmer seg for hva som skjer videre i saken. Langtind mener uansett det er en stor påkjenning for partnere og ansatte.

- Det er bare tapere i denne saken. Det er belastende for alle involverte. Denne saken brakte frem mye følelser igjen. så da er spørsmålet om man skal utsette alle for det en gang til, sier Langtind.

Les også:
Tårer, psykolog og coach da Krogsveen trakk seg
- Totalt grunnløse spekulasjoner
Langtind saksøker Krogsveen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.