Rundt 120 kunder har gått til sak mot Fokus Bank i fire forskjellige rettssaker for salg av produktet ING Senior Loans Linked Note 1 for 830 milllioner kroner til 270 norske kunder i 2007.

Produktet ble terminert etter kraftig kursfall i januar 2009. Investorene tapte 85 prosent av investeringene sine.

– Produktet havnet midt i stormen. Det var i jordskjelvets senter. Man må huske på at dette var i 2007, hvor man ikke kunne ane at en finanskrise av slike dimensjoner kunne finne sted kun ett år senere, sa Wiersholm-advokat Olav Perland da han startet sitt innledningsforedrag i retten igår, skriver Dagens Næringsliv.

Som i tingretten ifjor hevder Fokus Bank at banken ikke gjorde noen feil da de solgte produktet.

"Annerledes kunder"
Wiersholm-advokaten forklarte også at det var de formuende kundene i banken som ble tilbudt produktet, og at dette er annerledes kunder som tildels har mye erf#229 med og kunnskap om investeringer.

I tingretten ifjor forklarte de misfornøyde investorene av produktet at rådgiverne i Fokus Bank nærmest utelukkende hadde fokusert på de positive sidene ved produktet, og at muligheten for tap ble ansett som helt utenkelig.

Investorene vant frem med dette synet. I dommen fra tingretten kritiseres Fokus Banks rådgivere for å ha gitt «ytterst mangelfull informasjon» om risikoen ved produktene.

Innledningsforedraget fortsetter i morgen. Neste uke skal tilretteleggerne av produktet fra Fokus Bank forklare seg.

Les også: Fokus-rådgiver gråt i retten

Sikker som banken? Det er DEG det!

Får 1,1 mill etter råsalg av spareprodukter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.