Det ble et følelsesladet oppgjør i rettslokale 818 i Oslo tingrett i går, torsdag. For første gang skulle Pareto-partner Alfred Hussain forklare seg om den alvorlige innsideanklagen mot ham, skriver Dagens Næringsliv.

Mannen som vanligvis jobbet 110 timer i uken, aldri tok ut sommerferie og så ekteskapet havarere, hevet stemmen i sinne gjentatte ganger under aktors utspørring. Men det var først da han skulle forklare seg om en tapt karriere at stemmen brast.

- Konsekvensen av denne tiltalen er at jeg har mistet det som er viktigst for meg, yrket mitt. Det er prioritet foran alt annet, sa Hussain ifølge avisen.

Bodde på jobben
Hussains foreldre har ingen utdannelse. Selv er Hussain utdannet jurist i Bergen, økonomiutdannet fra BI med spesialisering innen selskaper og har vært både lektor og foreleser ved samme skole.

Han fikk jobb hos advokatfirmaet Thommessen, banken Kaupthing, det tidligere rådgivingsvirksomhet Astrup & Partners, og ble til slutt partner i meglerhuset Pareto Securities.

Hussain ble gjort til innsider 19. desember 2007 fordi han deltok i en arbeidsgruppe i banken Kaupthing, som da skulle utarbeide et finansieringsforslag vedrørende et mulig oppkjøp av aksjer i AGR Group.

Da oppkjøpet ble kjent i markedet steg kjøperen, Altor Oil Service, kraftig på børsen.

To gode venner
Kameraten Per Øyvind Osman Jacobsen tjente 730.000 kroner på handler i aksjen. Også han er tiltalt i samme sak.

- Jeg skjønner ingenting, og jeg skjønner enda mindre etter to dager i retten, sa Hussain om tiltalen.

I retten kom det frem at Hussain og Jacobsen reiste på turer sammen, drakk øl, snakket om trening, og deres tidligere kjærester var bestevenninner. Men de to kameratene snakket aldri om aksjer, bedyret Hussain under sin forkl#229.

- Jeg har ikke diskutert aksjer med Per, bedyret Hussain.

Aktoratet har lagt frem omfattende telefon- og sms-trafikk mellom de to tiltalte som de mener beviser innsidehandel.

Les også: Pareto-megler innsidetiltalt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.