Høgskolelektor Audun Grøm valgte for en måneds tid siden å binde renten på boliglånet sitt. Grøm underviser i økonomi på avdeling for teknologi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og følger derfor godt med på det som skjer i finansmarkedene.

- Det er nok den lille investorspiren som slår til i rentemarkedet også, sier Grøm til DN.no.

Selv om han først og fremst har bundet renten for å få forutsigbarhet, håper han også å tjene penger på fastrenteavtalen.

- For første sikrer man at man vet hva man skal betale i fremtiden. Men nummer to er at jeg tror nedsiden er liten i forhold til oppsiden i rentemarkedet. Jeg tror sjansen for å tjene penger er større enn å tape, sier Grøm.

Han forventer nemlig at renten vil stige raskere enn det som er priset inn i markedet i dag.

- Jeg tror at verdensøkonomien kommer til å komme på plass i et raskere tempo enn det markedet tror. Når psykoligen snur, så snur det fort, sier Grøm.

Han har valgt å binde en del av lånet på fem år og en annen del på ti år.

- Det var for å sikre meg litt. Dermed skal ikke hele lånet gjøres opp om ti år. Hvis man eventuelt skulle gjøre en kjempebom, får man en mulighet til å rette opp igjen litt om fem år.

Han har imidlertid ingen planer om å si opp lånene før fastrenteavtalene er avsluttet for å ta ut en eventuell gevinst.

- Siden det er boliglånet mitt lar jeg det stå uansett, sier Grøm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.