I mars 2010 startet Fredrik Skavlan produksjonsselskapet Monkberry AS, hvor han eier 80 prosent av aksjene. I 2009 var Skavlans formue på 1,4 millioner. I år er halvert til 693.323 kroner. Til tross for dette har Skavlans inntekt økt til 2,3 millioner. Dette er 400.000 mer enn 2009-inntekten som var på 1,9 millioner.

Begge selskapene gikk i overskudd
Selskapet Fredrik Skavlan AS, hvor Skavlan er eneste ansatte gikk i 2010 med et overskudd på 3,9 millioner, dette var en økning på over tre millioner fra året før. Egenkapitalen til selskapet endte opp på 4,4 millioner.

Selskapets oppgave er å forvalte Skavlans arbeid både som tegner og journalist. Også det nyoppstartede firmaet Monkberry AS gikk i overskudd i 2010, med en samlet egenkapital på 2,5 millioner. Monkberry AS produserer ikke bare Skavlan, men produserte blant annet også TV2s sommerserie med Bjørn Eidsvåg.

Tilbake til Norge
Skavlan forlot Norge i 2008 for å lage sitt eget svenske talkshow, men i 2009 ble programmet utvidet til Norge. Skavlans inntekt var på hele 3,2 millioner det første året i Sverige, men falt med 41 prosent året etter.

Første året tilbake i Norge er Skavlans inntekt på vei oppover igjen, men ligger fortsatt rundt en million under rekordinntekten fra 2008. Talkshowet som går på NRK har rundt 2 millioner seere i Norge og Sverige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.