I dag la Statistisk sentralbyrå frem leiemarkedsundersøkelsen (LMU) for fjerde kvartal 2009. Tallene viser at gjennomsnittlig månedsleie var på 5.444 kroner i kvartalet i snitt for alle boligtyper.

Det er en økning på fattige fire kroner i husleien siden kvartalet før.

Men statistikken skjuler visse forskjeller. I byene øker leieprisene mer.

Undersøkelsen viser at gjennomsnittlig månedsleie i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø var 6.109 kroner i fjerde kvartal 2009, en økning på 0,6 prosent fra tredje kvartal.

I Oslo og Bærum var det en marginal økning i gjennomsnittlig leie fra tredje til fjerde kvartal, til 7 459 kroner.

Under inflasjonen
Dersom man ser hele 2009 under ett, er hovedtrekket også meget svak stigning i utleieprisene, i snitt godt under nivået for prisstigning for øvrig.

Igjen er det i byene husleien er satt mest opp i fjor.

Gjennomsnittlig leie i Oslo steg med 1,3 prosent, mens den steg med 1,1 prosent i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. I de andre regionene var endringen i den månedlige leien mellom 0,4 og 0,8 prosent i 2009 ifølge SSB.

Les også:

Slik <b>kan</b> en ny norsk boligboble forhindres

Solid boligprisoppgang neste fire år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.