For fem år siden kjøpte Maria Høili (29), datteren til Europris-gründer Terje Høili, villaen på Nesøya for 26,5 millioner kroner. Da den ble lagt ut for salg i høst var prisantydningen 55 millioner kroner.

Høili ville helst ikke ha noen oppmerksomhet rundt boligsalget, men med en prisantydning som gjorde boligen til markedets nest dyreste skapte annonsen mye oppmerksomhet da den ble lagt ut på Finn.no.

- Det er en ganske så ekstraordinær eiendom, sa eiendomsmegler Erik Steen i Krogsveen til DN i september i år da boligen ble lagt ut for salg.

Solgt
Annonsen forsvant senere fra Finn.no, men dukket opp igjen tidligere denne uken. Og i dag bekrefter eiendomsmegler Steen overfor DN.no at boligen er solgt.

Han vil imidlertid ikke kommentere hvilken pris Høili har fått for boligen.

Totalrenovert
Maria Høili, som driver interiørbutikken M.H. Interiør i Bygdøy alle, skal ifølge annonsen ha renovert den Sandmæl-tegnede villaen i 2011. Ifølge megleren har hun totalrenovert boligen og spyttet over 60 millioner kroner inn i eiendommen.

- Den er rehabilitert til en standard som det finnes veldig få av i Norge,. Standarden på boligen er slik du ikke finner ellers i Norge, det ligner mer på det man kan se i byer som New York, Paris, Marbella, og selvfølgelig Italia, sa Steen til DN i september. Han opplyste også at flere av materialene er spesialimportert og spesialtilpasset boligen.

Solgte for 105 millioner
Den dyreste boligen på markedet for tiden er forøvrig Bygdøynesveien 15. Den tidligere ambassadørboligen for den kanadiske stat har en prisantydning på 110 millioner kroner.

Torsdag skrev Finansavisen at eiendomsutvikler Torleif Solvang (71) selger sin eiendom i Krags vei 7 i Holmenkollåsen til Royal Embassy of Saudi Arabia for 105 millioner kroner. Solvang sier til avisen at han ikke hadde boligen for salg, men at han fikk en henvendelse med et bud på 105 millioner kroner som han aksepterte.

LES MER: Selger praktbolig i Holmenkollåsen til Saudi-Arabia

LES FLERE SAKER PÅ DN.no:

<b>Slik gikk det da de kuttet trygden i Nederland</b>

<b>Brakår for Fredriksen</b>

<b>Topp forhold i julebakkene</b>

<b>Selger superluksus til kostpris</b>

<b>Disse ordene må du droppe i CV-en</b>

<b>Høili-arving vil ha 55 millioner for villa</b>

<b>Salget av nye boliger går tregere</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.