Obos-sjef Martin Mæland har lenge ment at prisnivået er en utfordring for nivået på boligbyggingen.

Og han har ikke endret mening.

- Når byggekostnadene er så høye som de er, er situasjonen veldig vanskelig. Mange steder, som i Groruddalen, klarer vi ikke å komme ned på markedspris, og da blir boligene bare ikke solgt. Dette tror jeg ikke myndighetene tok høyde for da de la inn de nye avgiftene som gjør boligbygging enda dyrere, sier Mæland til Finansavisen.

- Meget vanskelig

Han sier til avisen at entreprisekostnad per kvadratmeter nå nærmer seg 30.000 kroner, og at man sammen med rekordhøye tomtepriser og alle andre kostnader som kommer i tillegg fort kan havne på det dobbelte i de mest attraktive stedene i Oslo.

- Man kan bygge rimeligere der tomteprisene er lavere, men jeg vil si det er meget vanskelig - om enn ikke umulig - å bygge nye boliger i Oslo for under 45.000 kroner per kvadratmeter i dagens marked, sier han til avisen.

De som ser for seg å kjøpe en ny Obos-leilighet på 100 kvadratmeter som igangsettes i disse dager, må dermed regne med å bla opp minst 4,5 millioner kroner.

Les også: To millioner for krypinn på Økern


<b>- Ikke rart at boligprisene stiger så mye som de gjør</b>

<b>- Det er helt riktig at vi subsidierer boligeiere</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.