Ved utgangen av fjoråret hadde 6,7 prosent av alle menn over 18 år her i landet betalingsanmerkninger.

For kvinner var andelen 4 prosent, viser tall fra analyseselskapet AAA Soliditet.

Størst andel menn med betalingsanmerkninger på landsbasis i fjor var i aldersgruppen 36 til 45 år. Blant disse hadde 9,1 prosent betalingsanmerkninger, skriver Aftenposten.

Også blant kvinner er det denne aldersgruppen som i fjor hadde høyest andel betalingsanmerkninger, 6,5 prosent.

- Sårbare
Kommunikasjonssjef Stig Inge Eikemo i inkasso- og kredittanalyseselskapet Lindorff mener at samlivsbrudd kan bidra til at nettopp denne aldersgruppen sliter.

– Mange har mye gjeld og dermed er de sårbare om noe i livssituasjonen skulle endre seg, som et samlivsbrudd, sier han.

Høyt forbruk over tid er også en avgjørende faktor, mener han, og viser til at dette er en aldersgruppe som ofte har god inntekt og som dermed blir regnet for å være sikre betalere.

– Dermed får de lettere tilgang på kreditt, sier Eikemo.

Han legger til at dette forbruksmønsteret er noe mange tar med seg inn i pensjonsalderen. 1,3 prosent av alle over 66 år hadde i fjor betalingsanmerkninger. Det er en økning på 8,3 prosent fra året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.