Fersk prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,4 prosent i juni.

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,4 prosent lavere i juni 2012 sammenlignet med mai 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juni 2012 på 25.946 kroner, mens det tilsvarende tallet i mai 2012 var på 26.587 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 24.391 kroner.

Korreksjon ikke uventet
- Siden november ifjor har prisene på borettslagsleiligheter steget hver måned. Etter denne kraftige prisveksten de siste månedene er en korreksjon av prisnivået i juni ikke helt uventet. Prisnivået ble korrigert tilsvarende i juni ifjor etter sterk prisvekst de foregående månedene. Boligene selges imidlertid raskere enn på samme tid ifjor, og også raskere enn forrige måned, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en komentar.

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I juni 2012 er det i snitt 4,4 bud per borettslagsbolig, en nedgang på 0,3 bud fra mai 2012. Sammenlignet med samme tidsrom ifjor er det en oppgang på 0,3 bud. Antall budgivere per bolig er 2,0 i juni 2012. Dette er en nedgang på 0,1 budgivere siden forrige måned, og en oppgang på 0,3 budgivere sammenlignet med samme tidsrom ifjor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.