Analysene Nordeas makroøkonomer presenterte igår, viser at nordmenns forbruk stiger mer enn for svensker, dansker og forbrukere i eurolandene. Og det vil stige med tre prosent årlig de nærmeste årene, ifølge Nordeas prognoser.

Tallene viser imidlertid at forbruket av varer har flatet ut i det siste, mens forbruket av tjenester stiger markert, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi er litt mette på ting, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea.

Årsaken til oppgangen er at kjøpekraften har økt markant blant nordmenn.

– Det virker naturlig at når man får høyere inntekt, så går man kanskje en ekstra tur til frisøren eller bruker penger på personlig trener fremfor på en tv til eller på mer mat, sier senioranalytiker Katrine Boye.

Flere tjenester
Vask hjemme, håndverk og oppussing, levering av hel- eller halvforberedt middagsmat eller for den saks skyld personlig én til én-trener på treningssentrene er alle tjenestekjøp bransjefolk mener nå vokser raskt. De to første er imidlertid vanskelig å tallbelegge, fordi den svarte sektoren er helt dominerende.

– Vårt inntrykk er likevel at betalt renhold hjemme øker kraftig, sier analysesjef Lasse K. Tenden i NHO Service til Dagens Næringsliv.

Ifølge treningskjeden Sats har bruken av personlig trener til 500 kroner timen økt med ti millioner i året de siste årene.

Ferdige pakninger med oppskrift og råvarer for fem ulike middager levert på døren er en annen tjeneste i vekst.

Flere firmaer har ifølge DN strartet opp med denne tjenesten, blant annet Middagshjelpen som leverer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

- Fullbooket
Kreative gründere ser imidlertid muligheter til å selge tjenester til nordmenn på områder vi ikke vil eller tar oss tid til å utføre selv.

Nylig startet Tess Erngren GoodDog Center, som tilbyr lufting og flere timers selskap for hunden din fire dager i uken.

Prisen er 2000 kroner per måned, og Erngren opplever stor pågang fra norske hundeeiere.

– Vi ble fullbooket på et par timer. Jeg angrer nesten på at vi ikke tar mer enn 2000 kroner måneden. Ikke bare for folk på vestkanten i Oslo med god råd. Det er også unge med vanlige inntekter som prioriterer dette høyt, sier Erngren til Dagens Næringsliv.

Les også: - Den økonomiske boblen Norge har levd i vil sprekke- Unge nordmenn tar ikke jobber man blir møkkete på hendene av


- De får sydd sacco-sekker under armene!- Nordmenn er tjukke i huet og late


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.