Partner Nils O.M. Nordvik i Nordvik og Partners tjente gode penger på å selge eksklusive boliger i 2010. Salget gikk så bra at inntekten hoppet fra 3 millioner kroner i 2009 til 6,5 millioner i 2010, ifølge ligningen.

Eiendomsmeglerens formue la på seg fra 0 til 2,5 millioner kroner.

- Det ligger mange års hardt arbeid bak. Det er ikke noe som kommer av seg selv. Vi må jobbe hele døgnet, og selger gjerne boliger til klokken 23 på kvelden, sier Nordvik.

Tregere for dyre boliger
- Under finanskrisen var det litt tøffe tak, og det hang litt igjen i 2009 også. Men siden har det gått jevnt og trutt oppover, sier Nordvik til DN.no.

Nordvik er fornøyd med boligmarkedet i år også, med et unntak:

- I det dyreste segmentet er det selvfølgelig forandringer. Det har blitt vanskeligere å selge de dyreste objektene. Folk som skal kjøpe dyrt nå er veldig kresne, sier Nordvik.

Nordvik peker på at mange har tapt penger på børsen under den økonomiske uroen som rir verdens finansmarkeder.

- En del av de som tidligere ville avansere oppover i boligmarkedet har måttet tvangsinnløse aksjene sine. Da mister du litt av kundegrunnlaget i det dyreste segmentet, påpeker Nordvik.

Ras for Poppe
Advokat Torbjørn Ek, som også selger eksklusive boliger på Oslos vestkant, hadde også et brukbart år i fjor med en inntekt på 4,8 millioner kroner mot 2,3 millioner kroner fra året før.

Eks formue la på seg fra 6 til 16 milloner kroner.

Deretter følger Geilo-megler Christian Haatuft, som selger mye dyrt laftertømmer til formuende skientusiaster på begge sider av fjellet. I 2010 dro han inn 4,6 millioner kroner.

Vestkantmeglerne Miguel Sørholt og Camilla Sem tjente henholdsvis 4,1 og 3,5 millioner kroner.

Petter Andreas Poppe har hatt noen miserable år, og er egentlig ikke lenger kvalifisert for deltakelse i dette selskapet.

I 2009 sto den fallerte luksusboligmegleren oppørt med 63 millioner kroner i formue, over 800.000 kroner i inntekt og en drøy million kroner i bidrag til felleskassen.

Men i ligningen for 2010 står Poppe oppført med 20,4 millioner kroner og en inntekt på 52.628 kroner.

Ifjor sluttet Poppe i Poppe & Co. Eiendomsmegling grunnet det som skulle være private uttak av millionbeløp til blant annet parkeringsbøter, au pair, barn og personlige effekter fra selskapet. Dette ble avvist av Poppes advokat. Og i fjor høst ble det kjent at hele selskapet skulle legges ned .(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.





DN.no tar forbehold om feil i listen.