Nordea setter ned boliglånsrentene med inntil 0,20 prosentpoeng.

Bakgrunnen for renteendringen er konkurransesituasjonen i det norske markedet, opplyser informasjonssjef Thomas Sevang i en pressemelding.

Etter endringen er nominell rente 3,40 prosent for Boliglån Ung og 3,50 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget.

Sist uke gjorde Fokus Bank helomvending og avblåste sin varslede renteøkning, etter at DNB som første bank i denne omgangen varslet at de setter ned boliglånsrenten.

Onsdag sist uke overrasket Norges Bank markedet ved å sette ned renten med 0,25 prosentpoeng. Det var andre gang på rad at sentralbanken kuttet renten.

DN.no/kalkulator: Hva koster lånet?

Flere skal kutte
Flere andre banker kommer også til å kutte renten, viser en ringerunde TDN Finans har gjort mandag.

Etter sitt kutt fredag er beste boliglånsrente hos DNB på 3,40 prosent.

Kommunikasjonssjef Bjørn Erik Sættem i Storebrand sier at Storebrand Bank kommer til å sette ned renten.

- Vi har også besluttet å sette ned renten. Vi har ennå ikke bestemt eksakt hvor mye, men det besluttes i morgen. Vi følger DNB og andre som setter ned, sier Sættem til TDN Finans.

Bankens beste boliglånsrente ligger før rentekuttet på 3,65 prosent nominelt.

Kommunikasjonsdirektør Stig Are Engen i SpareBank 1 Nord-Norge sier at banken vil sette ned renten med 0,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente vil etter det ligge på 3,40 prosent.

Også SpareBank 1 SR-Bank vil sette ned renten.

- Basert på lavere pengemarkedsrenten og konkurransebildet har vi kommet til at vi kommer til å sette ned renten med inntil 0,25 prosentpoeng, sier kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland til TDN Finans.

Banken laveste boliglånsrente etter justeringen vil bli 3,50 prosent.

Har ikke offentlige rentebetingelser
I Handelsbanken har de ikke tatt noe beslutning ennå.

- Vi vurderer situasjonen, men har ikke tatt noen beslutning envå, sier administrerende direktør Dag Tjernsmo til TDN Finans.

Tjernsmo vil ikke opplyse hva laveste boliglånsrente ligger på, og viser til at banken ikke har offentlige rentebetingelser.

Les også:
Kutter renten
Fokus Bank dropper renteøkning
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.