Nordea setter opp rentene på boliglån med inntil 0,30 prosentpoeng. Renten på Boliglån UNG settes opp med 0,20 prosentpoeng. Bakgrunnen for renteendringen er varslede myndighetskrav.

- Konsekvensene av høringsnotatet om boliglånsvekting fra Finanstilsynet er foreløpig komplekse og uoversiktlige. Det er uklart hva det endelige regelverket blir, når det blir innført, og hvordan det slår ut på bankenes totale utlånskapasitet. Det som er sikkert, er at bankenes kostnader knyttet til å gi boliglån vil øke. Gjennom denne renteøkningen begynner vi allerede nå de nødvendige tilpasningene til et høyere kostnadsnivå, sier lederen for Bankvirksomheten i Nordea Norge, John Sætre.

Etter endringen er nominell rente 3,60 prosent på Boliglån Ung og 3,80 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget.

Renteendringen skjer med virkning fra 14. mars 2013 for nye boliglån, og fra 25. april for eksisterende boliglån.

Også rentenivået for privatkunder i SpareBank 1 SMN øker med inntil 0,30 prosentpoeng.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Endringen vil for nye lån gjelde fra 20. mars 2013, og for eksisterende kunder fra begynnelsen av mai. Parallelt vil banken gjennomføre renteøkninger for bedriftskunder med virkning fra april 2013.

«Bakgrunnen for renteøkningene er ønsket om å styrke bankes egenkapital ytterligere. Dette i tråd med signaler fra myndighetene om skjerpede rammevilkår for norske banker», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.