Forbrukertillitsindeksen er på minus 5,1 poeng i oktober, 2,7 poeng lavere enn i september. Den er 3,6 poeng lavere enn for ett år siden. CCI var markant lavere i andre enn i første halvår i fjor, og fallet fortsatte i første halvår i år.

Det viser den ferske forbrukertillitsindeksen (CCI) fra Opinion.

– Tre av de fire indikatorene som utgjør forbrukertillitsindeksen faller markant fra september til oktober: Egen økonomi nå, troen på landets økonomi og kjøp av større forbruksgoder om 12 måneder, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion.

Den samlede kjøpsindeksen, som sier noe om sannsynligheten for kjøp av bil, bolig og større forbruksvarer, har derimot vært relativt stabil de tre siste månedene.

– Samtidig må vi nå i oktober, og i forrige måned, tilbake til januar 2018 for å finne en lavere andel som tror at rentene vil være høyere om 12 måneder, sier Høidahl.

Han peker på at internasjonale handelskonflikter og usikkerhet om Storbritannias forhold til EU er forhold som kan påvirke brukernes oppfatning av egen og norsk økonomi nå og det kommende året.

Historisk sett har det vært langt vanligere at CCI har falt enn økt fra september til oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.