For sjette gang har Deutsche Bank kartlagt priser på ulike varer og tjenester i 47 byer over hele verden. 

Zurich i Sveits topper fortsatt listen over de dyreste byene å gjøre og kjøpe en rekke ting, men har også de høyeste lønningene. På de neste plassene følger en rekke amerikanske byer, fulgt av Sydney i Australia.

Interessant nok har London falt ut av topp 10-listen etter Brexit-avgjørelsen. 

Husleier er dyrest i San Francisco, Hong Kong, New York City, London og Zurich. Zurich topper listen over hvilken by innbyggerne har mest penger å rutte med etter at husleien er betalt, og har også høyest kjøpekraft av samtlige byer på listen.

Men hvor rik man føler seg, kommer helt an på hvor mange dater du går på og hvor mange ganger du går til frisøren, heter det i Deutsche Bank-rapporten.

Her er Oslo dyrest av alle

Oslo fremstår som en dyr by sammenlignet med de fleste byene i rangeringen, men utmerker seg mest på disse listene:

* Oslo er det dyreste stedet å kjøpe en tolitersflaske Coca-Cola.

* Oslo er det dyreste stedet å spise en middag ute på italiensk restaurant.

* Oslo er det dyreste stedet å kjøpe sigaretter og øl.

* Oslo er det nest dyreste stedet for en billig date.

* Oslo er nummer fire på topplisten over bilutleie.

* Oslo er et av de dyreste stedene i verden å gå til frisøren.

Da rapporten første gang ble publisert for fem år siden, var USA et billig sted å leve i global sammenheng. Men en sterkere dollar har endret på dette bildet. Amerikanske byer har klatret markant på rangeringen, men likevel er det billigere å kjøpe en rekke globale merkevarer i USA enn i andre land.

For eksempel koster det 25-50 prosent mer å kjøpe en Iphone i en Apple-butikk i Tyrkia, Brasil, Russland eller Hellas, enn det gjør i USA.

Langt fra best på livskvalitet

Skal du på ferie, er det verdt å merke seg at de dyreste hotellene i verden ligger i Milano, København, London, Stockholm, Wien og New York City. Asiatiske byer utmerker seg som billige hotellsteder.

Når det kommer til byene med høyest livskvalitet, ligger Wellington i New Zealand helt på topp, fulgt av Edinburgh, Wien, Melbourne og Zurich.

Her havner Oslo helt nede på 26. plass - altså omtrent midt på listen, etter både København, Helsinki og Stockholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: