I september i fjor opplyste norske skattemyndigheter at de gransker «et tosifret antall personer» i forbindelse med avsløringene. Senere er dette tallet blitt tresifret, bekrefter skattedirektør Hans Christian Holte overfor Aftenposten.

Av de drøyt 200 nordmennene har skatteetaten gjort en foreløpig gjennomgang av halvparten. Om lag 50 av disse skal undersøkes nærmere fordi etaten mistenker at de har brukt hemmelige selskaper i skatteparadiser til å unndra skatt, mens resten ser ut til å ha oppgitt inntekter og formue slik de skal.

Etatens liste består hovedsakelig av enkeltpersoner, men også selskaper og stiftelser blir undersøkt. Skattemyndigheter i Norge og 36 andre land samarbeider i en særskilt arbeidsgruppe med å følge opp den massive dokumentlekkasjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.