Mange hadde ikke planlagt å ta med seg gjeld inn i pensjonisttiden, skriver VG. Tallene er basert på en undersøkelse som er utført av Norstat på oppdrag fra Storebrand.

– Jeg har sett statistikker på at flere pensjonister sliter med betalingsproblemer nå enn tidligere. Det indikerer at mange tar opp kortsiktige lån som de kanskje ikke helt forstår konsekvensen av, sier professor emeritus Tor Busch ved NTNU. Han mener mange pensjonister undervurderer hvor mye lavere inntekt de får som pensjonister.

Pensjonistforbundet har fått støtte fra Nav til å opprette en økonomitelefon som gir økonomisk rådgivning for pensjonister.

– Vi anbefaler pensjonister å ta i bruk denne tjenesten, som er gratis og uavhengig, sier kommunikasjonssjef Kristin Ruud i Pensjonistforbundet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.