– Av de som fikk solgt enebolig og tomannsbolig i august i Bærum, var det 74 prosent som måtte selge under takst, sier daglig leder og eiendomsmegler MNEF Håkon Dybvad i Krogsveen på Bekkestua til Budstikka.

Statistikken for alle boligtyper heller ikke er oppløftende for de som vurderer å selge. 60 prosent av alle boliger i Asker ble solgt under takst i august, mens tallet for Bærum var 53 prosent.

Økt volum og innflytting
Ifølge Dybvad er det 100 flere eiendommer til salgs i Asker og Bærum i år enn på samme tid i fjor. Dette gjør at prisene synker og at mange salg tar lenger tid enn før.

I tillegg er mange byggeprosjekter klare i år. Mange av disse prosjektene er leiligheter som blir kjøpt av eldre par som ønsker å selge sine eneboliger. De som kjøper disse selger gjerne et rekkehus og de som kjøper rekkehusene selger sine leiligheter.

– På den måten drar en innflyttingen i et nybygg med seg 3–4 bruktsalg i neste omgang, sier Dybvad.

Unaturlig forventning
Norges Eiendomsmeglerforbund tror det er ulike årsaker til prisutflatingen.

– Når tilbudet er større enn etterspørselen, så har det noe å si for prisen. Vi har i lang tid vært vant med at tilbudet ligger under etterspørselen, sier Finn Tveter, direktør i NEF til Budstikka.

Han mener også man må ha i bakhodet at mange boliger tidligere har gått over takst fordi takstene har vært satt for lavt, noe som er vanlig i et stigende marked.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.