På svabergene ytterst på Nordre Lyngholmen ved Gamle Hellesund i Blindleia i Lillesand bygges nå det som kan bli en av Norges dyreste hytter.

Med et bruttoareal på 120 kvadratmeter kan kvadratmeterprisen på Rasmussens hytte havne på 250.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Lokale fagfolk anslår overfor DN at totalprisen kan havne på 30 til 35 millioner kroner, inkludert tomtekjøpet.

Rev og bygget nytt
Til sammenligning har det vært anslått at Kjell Inge Røkke betalte 200 millioner kroner for å bygge 1800 kvadratmeter på Oppdal, som gir en kvadratmeterpris på rundt 110.000 kroner.

Rasmussen er tronarving i det som er Sørlandets rikeste familie, Rasmussen-familien. Rasmussengruppen fikk et resultat før skatt på over 2,1 milliarder kroner ifjor.

I 2007 kjøpte Dag Rasmussen hytteeiendommen ved Gamle Hellesund i Blindleia for 11,5 millioner kroner. Siden har han revet den gamle bebyggelsen, og ifjor startet han byggingen av ny hytte.

Les også: Her er de dyreste hyttene

Tidenes høyeste kvadratmeterpris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.