Endringen får ingen innvirkning på dem som bruker beløpet som står på BSU-kontoen til boligkjøp, skriver VG.

BSU-ordningen gjør at unge under 34 år kan få inntil 5.000 kroner i skattelette hvis de sparer i en slik konto. Men slik ordningen har vært fram til nå, fortsetter du å få dette skattefradraget også etter et boligkjøp dersom du ikke har brukt noe av det som sto på kontoen.

– Hvis du klarer å kjøpe bolig uten å bruke penger fra BSU-kontoen, er det sikkert fint og flott å kunne bruke den til sparing. Men det er ikke det vi skal subsidiere. Hele poenget med ordningen er å hjelpe unge til å kjøpe sin første bolig, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.

I tillegg vil regjeringen sette opp frikortgrensen fra 55.000 kroner til 60.000 kroner og øke det maksimale årlige beløpet man kan spare i BSU-kontoen fra 25.000 kroner til 27.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.