Mange har problemer med å håndtere gjelden. Frem til april hadde namsmennene mottatt 30 prosent flere søknader om gjeldsordning sammenlignet med ifjor.

Totalt mottok namsmennene 1.894 søknader om gjeldsordning frem til utgangen av april. I samme periode i 2009 var tallet 1.456. Totalt kom det inn 4.779 søknader ifjor, og tallet vil trolig være langt høyere i 2010.

Finanskrisen får litt skyld
- Det er ikke tvil om at finanskrisen har rammet mange mennesker, og hverdagen er vanskelig. Vi vil i år få det høyeste antall søknader om gjeldsordning som vi har hatt siden ordningen ble innført i 1993, sier Jonny Nauste, leder av Norges Politilederlag.

Han sier det også er et dårlig tegn at flere ikke klarer å betjene husleien sin. Mange familier, barn og voksne blir rammet av den økonomiske situasjonen, sier Nauste. Antallet utkastelser, såkalte fravikelser, har så langt i år økt med 23,6 prosent. Namsmennene har mottatt 3.684 begjæringer om fravikelse.

Namsmennene har hittil i år mottatt over 78.000 utleggsbegjæringer, en økning på 7,2 prosent. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.