En gjennomgåelse Dagens Næringsliv har foretatt blant de tre største tilbyderne av garanterte spareprodukter, Acta, Nordea og DnB Nor, viser at stadig flere av disse knyttes opp mot høyrisikable valuta- og råvaremarkeder.

Dette er produkter hvor innskuddet er garantert, mens en andel linkes mot enkeltvalutaer eller råvareindekser.

Lei av angrepene
-Hvordan skal man få folk til å skjønne at disse produktene er pill råtne, sier Koekebakker, førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder, til DN.

Ansvarlig for strukturerte produkter i Nordea, Kjetil Melkevik, er lei akademikernes og pressens stadige angrep på garanterte spareprodukter, og viser til at Nordea har hatt flere valutaindekser som har gitt god avkastning til kundene.

-Rent røveri
Koekebakker lar seg imidlertid ikke rikke på påstanden om at bankene bedriver "rent røveri" når de selger slike produkter til kundene sine.

-I tillegg er det mange som lånefinansierer disse produktene. Jeg blir nærmest helt oppgitt, sier Koekebakker til avisen.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.