Ved årsskiftet var det 169.000 dollarmillionærer i Norge. I gjennomsnitt disponerer disse 22 millioner kroner hver, viser rapporten som årlig kartlegger den globale formuen.

I virkeligheten er dollarmillionærene enda flere og enda rikere, for tallene tar utgangspunkt i personer som har en investerbar formue over en million dollar, der primærboligen ikke er inkludert.

– De norske dollarmillionærene har til sammen en formue på 454,8 milliarder amerikanske dollar, eller vel 3.700 milliarder kroner, sier Johan Bergström, finansekspert hos konsulentselskapet Capgemini i en pressemelding.

Tredobling

Det er 22. året på rad World Wealth Report legges fram. Den viser blant annet at de ti siste årene har antallet norske dollarmillionærer tredoblet seg, og siden 2016 har antallet økt med 10 prosent.

Norge har med det flere dollarmillionærer per innbygger enn land som Sverige, Østerrike, Argentina og Mexico.

Konsulentselskapet som legger fram rapporten, tror at den norske oljefesten vil fortsette. De forventer også i 2019 en kraftig vekst i norsk økonomi som følge av høyere oljeinvesteringer og fallende arbeidsledighet.

Global rikdom

Antallet dollarmillionærer øker over hele verden, og aldri har de hatt mer penger. 70 tusen milliarder dollar er den svimlende summen rikdommen utgjorde i 2017, en økning på mer enn 10 prosent fra året før.

Med så mye rikdom, forventer Capgemini at formuesforvaltning blir en stadig mer attraktiv næring, og at banker og finansinstitusjoner kan bli utfordret.

– Teknologiselskaper som Google, Facebook, Amazon og Alibaba sitter på data som gjør at de kan tilby bedre og billigere løsninger enn tradisjonelle formuesforvaltere. Selskaper som vi i dag kjenner best som nettbutikker, søkemotorer eller sosiale nettverk, vil trolig utvikle forretningsmodeller som kan bidra til veksten i formue, sier Bergström.(Vilkår)

DNs Boligpanel om boligmarkedet for unge
Da må de huske én ting, sier DNs boligpanel. DNs boligpanel tipser unge mennesker om boligmarkedet.
01:56 Min
Publisert: