I jakten på større trygghet i de urolige tidene, ønsker rekordmange nordmenn å binde renten på sine lån.

Mens det i sommer var bare 6 prosent av lånekundene som hadde fastrente, opplever for eksempel Fokus Bank at 35 prosent av alle nye lån som ble tegnet i september, hadde fast rente, skriver Aftenposten.

– Vi opplever for tiden en vanvittig etterspørsel etter fastrente, sier privatøkonom Monica Haftorn i Fokus Bank til avisa.

Hos DnB NOR ønsker fem ganger så mange som normalt å tegne seg for fastrente i oktober. Også Nordea opplever et rush av kunder som vurderer å bytte fra flytende til fast lånerente.

Norges Bank besluttet onsdag å holde styringsrenta uendret på 2,25 prosent. Samtidig setter mange av bankene opp renten til sine lånekunder fordi det er blitt dyrere for bankene å låne penger av hverandre.

Les også: På innsiden: Bind renten!

<b>Klar til å kutte hvis boligrentene øker</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.