Sbanken viser til Norges Banks to rentehevinger i 2021, og føyer seg dermed i rekken av banker som hever renten. Boliglånsrenten heves med inntil 0,25 prosentpoeng.

Det melder banken i en melding mandag morgen. Straks vil Sbankens kunder få beskjed om rentehevingen.

– Etter renteøkningen vil vi fortsatt ha lave renter, og beste effektive rente blir 1,84 prosent på boliglån og 1,74 prosent på rammelån. Siden Norges Bank satte opp styringsrenten første gang i september har mange tusen nye kunder søkt om å flytte boliglånet sitt til oss. Med full gebyrfrihet og fortsatt lav rente tror vi at den interessen fortsetter, sier Øyvind Thomassen som er daglig leder i Sbanken i en pressemelding.

Renten på innskudd heves med inntil 0,15 prosentpoeng med virkning fra 1. mars 2022.

– Hvorfor heves ikke innskuddsrenten like mye som boligrenten?

– Det er ikke nødvendigvis slik at innskuddsrenten følger utlånsrenten – hverken når den går opp eller ned. Vi og andre banker satte ned boliglånsrenten mer enn innskuddsrenten i 2020 for å støtte våre kunder i starten av koronapandemien, skriver Thommassen i en epost til DN.

Videre gir Thommassen følgende sparetips til sine kunder:

– Våre kunder er bevisste og bruker oss der det lønner seg for dem. Vi anbefaler kundene våre å vurdere langsiktig sparing i fond hvis de ønsker høyere avkastning på sparepengene sine.

– Vi har fått en ny vinter der mange kunder opplever økonomisk usikkerhet knyttet til smitteverntiltakene i samfunnet og de høye strømprisene. Derfor synes vi det er bra at kundene våre beholder dagens lave boliglånsrenter i tiden frem til mars, sier Thomassen i en melding på bankens nettsider.

For eksisterende lånekunder gjelder endringen fra 1. mars 2022. For nye lånekunder gjelder endringen fra 17. januar 2022, opplyser banken.

– Vi har alltid vært på lag med kundene våre, og det skal vi fortsette å være. Derfor gir vi nå rentegaranti for både nye og eksisterende kunder ut året. Den innebærer at vi ikke setter opp boliglånsrenten for noen av kundene våre i 2021, uansett hva som skjer, sa Thommassen i en melding samtidig som flesteparten av andre banker hevet sine renter i 2021.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.