Det danske Ejendomsmæglerforbundet har for gjeves prøvd å få myndighetene til å stanse internettsider som "misbruker" prisinformasjon om boliger.

Minus 36 millioner på én dag
Flere internettsider henter nemlig tall fra Ejendomsmæglerforbundets egne prisstatistikker og publiserer dem på nettsider der man lett kan se hvilken retning prisene utvikler seg, skriver nettstedet epn.dk.

Og akkurat nå er det med på å gjøre dårlig business enda dårligere for boligmeglerne. Går du for eksempel inn på nettstedet boliga.dk kan du se at prisene på danske boliger bare i dag er satt ned med 36 millioner kroner.

Nyttig
Her finner man detaljert oversikt over nøyaktig hvilke boliger som er satt ned mest i det siste. At det kan være nyttig informasjon for forbrukerne er det liten tvil om. Det er også myndighetenes begrunnelse for ikke å nekte sidene å bruke prisstatistikken på denne måten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.