– En ny viktig milepæl for å løse administrasjonen i Silver er nådd, sier administrasjonsstyrets leder Sven Iver Steen.

Med Finanstilsynets godkjennelse av administrasjonsstyret forslag, er siste kapittel om Silvers vei mot stupet skrevet.

«Hopper ikke i taket»

For Silver-pensjonister som Per Lyder Klem bidrar tirsdagens melding til at det blir litt ekstra penger til julegaver. Klem opplevde at verdier for 2,6 millioner kroner ble låst i Silver da selskapet ble satt under administrasjon i februar.

Utbetalingene som han og andre Silver-pensjonister fikk ble halvert fra mars, og det var usikkert hvor mye de ville få etter at Administrasjonsstyret hadde gjort opp boet i Silver.

Nå er resultatet klart.

– Administrasjonsstyret forbereder full etterbetaling av pensjoner til pensjonistene. Etter planen vil etterbetalingen gjennomføres i løpet av desember, uttaler administrerende direktør Bjørn Østbø. Selve overføringen av forsikringsavtaler og selskapet til Storebrand planlegges gjennomført mot slutten av januar 2018.

– Jeg hopper ikke i taket av glede for denne løsningen, men det kunne vært verre også, sier Klem.

Burde ikke blitt satt under administrasjon

Klem hadde i tillegg til fripoliser med garantert rente, også et pensjonsspareprodukt (IPA) i Silver. Pensjonspareproduktet kunne Klem ha flyttet fra Silver, men rett før overflyttingen til Gjensidige skulle gjennomføres, ble selskapet satt under administrasjon.

– Jeg har beregnet at jeg har tapt rundt 100.000 kroner i avkastning fordi jeg ikke fikk flyttet over Ipa-en, sier Klem.

Han mener forslaget som Finanstilsynet godkjente tirsdag, ikke er ulikt det Silvers ledelse foreslo før jul i fjor.

– Når man ser resultatet i dag, mener jeg Silver ikke skulle blitt satt under administrasjon i det hele tatt. Omdanningen av fripoliser til fripoliser med investeringsvalg var noe Silvers ledelse også foreslo, sier Klem.

Det var Finanstilsynet som satt ned foten for Silvers fremtid da de anbefalte Finansdepartementet å si nei til videre dispensasjon fra de økte kapitalkravene i Solvens II i februar.

– Hadde ikke Finanstilsynet sagt nei, hadde resultatet i dag vært omtrent det samme som det de har godkjent, tror Klem. Han var likevel ikke blant de 26 av 18.500 Silver-kunder som sa nei til forslaget fra administrasjonsstyret.

– Nei, det var ikke noe vits i, sier Klem.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Grunnkurs i julenisse
Julenissen er tyrkisk. Og nederlandsk. Men først og fremst amerikansk. Men det er ikke Cola som har farget han rød.
01:36
Publisert: