Tidligere var skattekortet basert på siste skatteoppgjør. For å få et ferskere grunnlagsmateriale, er dette nå endret slik at den anslåtte lønnen for neste år er basert på hva arbeidsgiver har rapportert inn for enten perioden januar til oktober 2018 eller bare oktober måned. Det tallet som gir høyest inntekt brukes, skriver Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

– Det er positivt at Skatteetaten nå ønsker å legge ferskere tall til grunn for skattekortet. Imidlertid er selve metoden ganske oppsiktsvekkende, sier advokat og rådgiver Per-Ole Hegdahl i foreningen.

– Hvis oktoberlønnen din er høyere enn normalt, på grunn av bonus, honorarer, biinntekter eller andre skattepliktige ytelser, så vil grunnlaget for beregningen av inntekt som er bestemmende for neste år også bli for høyt.

Foreningen anbefaler derfor folk å være ekstra nøye med å sjekke skattekortet for 2019, spesielt om man har prosenttrekk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ukjente droner stopper over 100.000 julereisende på Gatwick
01:15
Publisert: