Flere nordmenn enn vanlig har gjort endringer i skattekortet i år. Når det gjelder rentefradraget i skattekortet er summen endret fra totalt 32,4 milliarder kroner til 14,9 milliarder, viser tall som P4 har fått fra Skatteetaten.

Renteøkninger gjør at de som har boliglån, får mer i rentefradrag, noe som igjen betyr lavere skatt.

– Det viser at flere er bevisste på det og sjekker at det er riktig. Folk gjør bevisste handlinger opp mot det de kan påvirke selv, sier rådgiver Sindre Lindstrøm Andersen i Skatteetaten.

Skatteetaten forklarer tallene med at de ventet en høyere rente før folk fikk skattekortene sine for i år, og at det er mange som har justert summen ned igjen, særlig tidlig på året. I den samme perioden har 138.000 nordmenn økt rentefradraget, fra 6,2 milliarder til totalt 15,3 milliarder kroner.

– At det er flere som reduserer dette fradraget, overrasker meg siden høyere rente på boliglån gir lavere skatt, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand.

Morten (28) har 53 leietakere: – Slik plukker han dem ut
Morten Mosvold Jørgensen har siden 2019 kjøpt opp 12 eiendommer i Kristiansand som han nå leier ut til 53 leietakere. Mosvold er en av profilene i DNs Fantasyfond 2023.
02:15
Publisert:

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.