Du kan merke deg ordet med en gang – fra i år heter det skattemelding og ikke selvangivelse etter en lovendring fra nyttår.

Årets skattemelding inneholder flere forhåndsutfylte opplysninger enn noen gang tidligere. Opplysningene blir innrapportert av arbeidsgivere, banker, barnehager og andre som leverer informasjon om inntekt, formue, gjeld og fradrag. Men det er fortsatt alfa og omega å sjekke at opplysningene stemmer.

Sjekk opplysningene

– Jo flere opplysninger vi mottar, jo bedre kvalitet på innholdet i skattemeldingen. Men selv om mye er fylt ut, må du likevel sjekke at opplysningene stemmer. Skattemeldingen er forhåndsutfylt, ikke ferdigutfylt, understreker skattedirektør Hans Christian Holte.

De fleste lønnstakere og pensjonister sjekker, endrer og leverer skattemeldingen elektronisk. I år sendes det ut hele 4,8 millioner skattemeldinger, mer enn noen gang før. Samtidig er det for første gang under én million skattemeldinger som sendes ut på papir.

– Tallene bekrefter trenden vi har sett gjennom de siste årene, at flere og flere foretrekker å bruke de digitale løsningene våre, sier skattedirektøren.

Sjekk skattemeldingen din her.

Andre kan sende inn for deg

Nytt i år er at privatpersoner kan delegere rettigheter til å endre og levere skattemeldingen til andre. Det betyr at et familiemedlem eller en regnskapsfører nå kan levere din personlige skattemelding på vegne av deg.

Skal du gjøre endringer på skattemeldingen har du frist til 30. april, trenger du ikke gjøre noen endringer behøver du ikke å gjøre noen ting når du er privatperson. For bedrifter er det andre regler.

Mer informasjon, tips og råd finner du på Skatteetatens nettsider.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Saus til lam: lammesjy med hvitløk og rosmarin
Kokk Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi lager lammesjy for Smak.no.
00:60
Publisert: