I dag la Verdipapifondenes forening (VFF) frem tall som viser at 2007 var et toppår for norsk fondsbransje.

Les:Rekordhøy fondstegning

Til tross for at mange investorer og analytikere de siste dagene har anbefalt folk å rømme aksjemarkedet, mener administrerende direktør Lasse Ruud i VFF det er viktig å ikke bli revet med av det han kaller kortsiktige psykologiske svingninger.

- Erf#229smessig taper vi mye penger på å forsøke å time kjøp- og salgstidspunkter for aksjeplasseringer, sier han.

Hva mener du? Diskuter saken under!

Her er VFFs råd til deg som allerede sparer i aksjefond eller vurderer det:1. Du taper på å la deg rive med av aksjemarkedets kortsiktige psykologi og spådommer om fremtidig utvikling i aksjemarkdet på kort sikt.

2. Fokuser heller på egen tidshorisont for sp#229en og stå ved den investeringsstrategien som er tilpasset denn tidshorisonten.1. Hvis du trenger pengene i 2008 eller 2009 bør du innløse jevlig i mange porsjoner frem til du trenger pengene. Da reduserer du risikoen for å være spesielt uheldig med tidspunktet med salg av andelene.

2. Hvis du ikke trenger pengene på noe bestemt tidspunkt i overskuelig fremtid bør du gjøre ditt beste for å fortrenge markedsstøyen og sitte i ro.

3. Vær trofast mot spareavtalen din! Å stoppe spareavtalen eller redusere sparebeløpet i urolige tider fjerner mye av poenget og fordelen med spareavtalen for deg som sparer.1. Plasser sparepengene i aksjefond så tidlig som mulig, uten å skjele til markedssituasjonen i øyeblikket.

2. Er du svært urolig for utsiktene på kort sikt, men fortsatt ønsker høy forventet avkastning på sparepengene kan du starte en spareavtale som gradvis vil fase sparepengene over i aksjefondet.

Er det smartere å rømme børsen? Diskuter rådene!

Les mer om fond og sp#229 på DN.no Privatøkonomi(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.