Forskning viser at foreldrenes atferd er viktigere enn deres uttalte holdninger.

Det skriver DN Privatøkonomi.

Hvorvidt barna dine som voksne vil ha stor økonomisk bevissthet og kontroll kan være avhengig av hvilke økonomiske verdier du fremviser mens de er små. Dette er blant funnene i en undersøkelse utført av Ellen Katrine Nyhus ved Universitetet i Agder og Paul Webley ved University of London.

Flinke voksne, flinke barn
En rekke studier har vist at personer som er fremtidsorienterte tar bedre økonomiske beslutninger enn personer som i større grad vektlegger situasjonen i øyeblikket.

Barn med foreldre som er flinke til å ta fremtidsrettede hensyn i sin økonomi blir med større sannsynlighet også selv flinke til å ta gode økonomiske beslutninger når de blir voksne.

Evnen til å ta hensyn til fremtidige konsekvenser av sine handlinger er blant annet viktig for å ta gode beslutninger om sp#229, forbruk og låneopptak.

Ifølge en rekke studier er det personer fra de laveste sosiale klassene som har størst problemer med å ta denne typen langsiktige valg.

Udekkede behov
- Dette kan skyldes at de fattige har flere udekkede behov i testsituasjonen, og at de stoler mindre på at det å ofre noe nå vil gi en gevinst senere, sier Nyhus til DN Privatøkonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.