Til tross for en liten nedgang i leieprisene på både ett- og toroms-leiligheter i juni, tror Skogheim prisene vil skyte i været igjen veldig snart.

- Det har vært bra pågang i juni, men folk er trege. Av erf#229 vet vi at markedet tar seg opp igjen i august. Da vil leieprisene stige og jeg tror vi får en priskrig, sier han til DN.no.

I en rapport utarbeidet av Opinion for Boligbygg i mai kom det frem at leieprisene for leiligheter i Oslo har steget åtte kvartaler på rad, og at leieprisene aldri har vært så høye. Da lå de månedlige prisene 7,1 prosent høyere enn på samme tid i 2010.

Les også:
Knalltøft leiemarked
Tidenes dyreste husleier på Oslo Vest

Betydelig høyere priser
Ifølge den siste oversikten fra Utleiemegleren steg utleieprisen på treromsleiligheter med 3,8 prosent fra mai til juni. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,6 prosent. Det kostet det i snitt 13 344 kroner i måneden å leie en treromsleilighet i juni.

En ettromsleilighet kostet i snitt 7.497 kroner i måneden, og en toromsleilighet kostet 9.490 kroner.

Skogheim snakker om betydelig høyere priser i deler av hovedstaden.

- Vil nok se de høyeste prisene vi har sett noen sinne i de sentrale strøkene i Oslo. Vi ser allerede ettroms som beveger seg mot 10.000 kroner og toroms som ligger på 13.000-14.000 kroner. Det er høye priser.

Majorstuen, Bislett og Grünerløkka trekkes frem som de fortsatt mest populære områdene.

- Utleieobjekter på disse stedene skaper størst press, og når studentene kommer kjemper de om å få bo i disse områdene. Dette skaper et press i markedet.

Mangler utleieboliger
Skogheim peker også på et for lavt volum av utleieobjekter som årsak til presset i markedet.

- Mange solgte utleieboligene sine i fjor, og nå er det lite boliger til salgs for investeringsmuligheter. Dette bidrar til mangel på utleieboliger i det sentrale Oslo.

I Bjørvika popper det opp stadig flere bedrifter. Skogheim mener dette vil føre til at det også blir et større press på Grønland og områdene rundt.

- Om noen år vil området rundt Bjørvika være interessant, og både utleie og salg vil stige.

DN.no/kalkulator: Sjekk her om det lønner seg å eie eller leie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.