I løpet av 2009 økte bankens kunder sine innskudd med 5,6 milliarder kroner samtidig som brutto fondssalg steg med 44 prosent, skriver Skandiabanken i en pressemelding.

Da Skandiabanken ved tusenårsskiftet etablerte seg i Norge ble mye av den umiddelbare suksessen tilskrevet gebyrfri bruk av kort. Nå har bankens kunder også for alvor fått øynene opp for sparemulighetene.

Gjennom 2009 har Skandiabanken hatt en rekordstor vekst i innskudd fra kunder.

- Tillitserklæring
- Det at vi vokser innen langsiktig sp#229 tar vi som en tillitserklæring fra våre kunder. Vi utfordrer nå det etablerte sparemarkedet, sier leder i Skandiabanken Øyvind Thomassen.

I 2009 ble driftsresultatet før skatt 150 millioner kroner, det samme som i 2008.

Banken opplevde en nedgang i netto renteinntekter, men sier at dette i hovedsak skyldes nedgangen i rentenivået. I tillegg er utlånsvolumet noe redusert. Tallene viser en nedgang i utlån med sikkerhet i fast eiendom. Nedgangen har sammenheng med redusert antall nyinnvilgede boliglån, spesielt i første kvartal av fjoråret, samt økt nedbetaling av eksisterende lån.

Tap på utlån økte med 0,02 prosent i forhold til total utlåning.

Taper mer på kortsiktige lån
Samtidig ser banken økte tap på kortsiktige kreditter uten sikkerhet.

- Med lav rente og lett tilgang penger er det lett å øke forbruket, forklarer leder for Skandiabanken Øyvind Thomassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.