Det er Verdipapirfondenes forening (VFF) som har undersøkt hvor mange aksjesparekontoer for aksjefond som er opprettet siden ordningen ble innført i fjor. Ved utgangen av juni var det opprettet 338.000 kontoer for aksjesparing, en økning på 75.000 fra nyttår. Totalt var det plassert 61,4 milliarder kroner på disse kontoene.

Ved nyttår går overgangsordningen ut ved at man kan flytte eksisterende midler inn på aksjesparekontoen uten å måtte betale skatt på opparbeidet gevinst. I VFF oppfordrer de nå fondssparere til benytte muligheten så snart som mulig.

– Overføring av midler kan nemlig ta litt tid om alle venter med å flytte til fristen nærmer seg, sier administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening.

Det er bare aksjer og aksjefond med en aksjeandel over 80 prosent som kan være på en aksjesparekonto. Det betyr at kombinasjonsfond og rentefond holdes utenfor ordningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens boligprisene var i ferd med å doble seg, dukket «ninja-lånene» opp
Så skjedde det stikk motsatte av det systemet trengte.
01:45 Min
Publisert: