I dag er den flytende renten på 1,421 prosent, men fra 1.september vil renten være på tidenes laveste nivå. Dette vil påvirke 673.400 kunder, mens det er 45 300 kunder som har valgt og binde renten.

– Dette er den laveste renten i Lånekassens historie, og vil gjelde i september og oktober, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Den flytende renten blir justert seks ganger i året og er basert på gjennomsnittet av de fem beste boliglånsrentene, inkludert et fratrekk på 0,15 prosentpoeng.

Alle nye låntagere av studielån får automatisk flytende rente, men kan søke om å binde renten for tre, fem eller ti år. I dag har totalt ni av ti flytende rente.

Fastrentene som er gjeldende fra 1.juli er på henholdsvis 1,795 prosent for tre år, 2,149 prosent for fem år og 2,609 prosent for ti år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.