Høyesteretts ankeutvalg har besluttet å nekte en direkte anke til Høyesterett i den såkalte Røeggen-saken.

Det betyr at saken først må føres for lagmannsretten i 2011, før den eventuelt kan få sin endelige avgjørelse i Høyesterett, melder Forbrukerrådet på sine nettsider.

Banken vil via lagmannsretten
Etter å ha tapt i Oslo tingrett i sommer, anket DnB NOR dommen i saken der kunden Ivar Petter Røeggen fikk medhold.

- Grunnen er at vi på flere punkter er sterkt uenig i vurderingene rettens flertall har foretatt, sa konserndirektør for kommunikasjon, Trond Bentestuen da anken ble klar i august.

Røeggen krevde erstatning for tapene han ble påført etter å ha kjøpt to strukturerte spareprodukter, som tingretten mente at banken i praksis hadde mye større sjanse til å tjene på enn kunden, mens kunden tok risikoen.

Saken, som regnes som en prinsippsak, blir betalt av Forbrukerrådet som har fått advokat John Christian Elden til å representere Røeggen.

DnB Nor ville ha saken videre til lagmannsretten, mens Forbrukerrådet og Ivar Petter Røeggen hevdet at denne saken har en stor prinsipiell betydning for mange bankkunder, og at den derfor burde gå rett til Høyesterett.

Det ligger over 1700 saker på vent i Finansklagenemnda (tidligere Bankklagenemnda) i påvente av rettskraftig dom, ifølge Forbrukerrådet.

Røeggen-saken må etter avgjørelsen i ankeutvalget opp til ny behandling i sin fulle bredde i lagmannsretten neste år.

Kan bli lenge å vente
Røeggens advokat John Christian Elden forsøkte, forgjeves, å benytte seg av en snever unntaksregel som åpner for å bringe saker direkte inn for Høyesterett.

Bankens advokat har hevdet at sakens faktiske side ikke er tilstrekkelig belyst under behandlingen i tingretten, og har derfor bedt om behandling i lagmannsretten, noe de altså fikk medhold i.

Folk som har tapt penger på strukturerte spareprodukter, må dermed smøre seg med tålmodighet i påvente av at rettssystemet får avklart bankenes erstatningsansvar, skriver Forbrukerrådet.

Les også på DN Privatøkonomi:

<b>- Aktive aksjefond er som kjetting på Northug</b>

<b>Boligkjøpere tar stor risiko</b>

<b>Finansrådgiver må dekke tapene for vaktmester</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.