Det skyldes en solid trafikk- og inntektsutvikling over tid. Svinesundsforbindelsen as avholdt onsdag generalforsamling i selskapet og kunne legge frem et resultat på 203 millioner kroner etter nesten 8,4 millioner passeringer over de to broene mellom Norge og Sverige i fjor.

Trafikkveksten i 2018 var på 2,4 prosent sammenlignet med året før.

Selskapet hadde en lånegjeld på 254 millioner kroner ved årsskiftet etter at det ble nedbetalt 85 millioner kroner på selskapets lån i 2018.

Svinesundsforbindelsen as har som formål å fullfinansiere Norges andel av forbindelsen mellom Norge og Sverige ved Svinesund.

Veiprosjektet strekker seg fra Nordby i Sverige til Svingenskogen i Norge. Det omfatter 2 kilometer motorvei på svensk side, drøye 4 kilometer motorvei på norsk side og en 700 meter lang bro mellom de to veistykkene.

Innkrevingen av bompenger skjer både på ny og gammel Svinesundbru. Den startet 1. juli 2005 og vil opphøre når lånegjelden i begge land er nedbetalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.