Stadig flere avsløres for forsøk på å svindle til seg uføreforsikring.

- Det er en urovekkende vekst i forsøk på svindel på personmarkedet, sier Gjensidige-direktør Kari Anne Mørk og utreder Vera Sønsthagen til Dagens Næringsliv, lørdag.

Selskapet har avvist utbetalinger på vel 150 millioner kroner de siste fire årene, 2009 inkludert, til personer de mener urettmessig har forsøkt å få uføre-forsikring.

Røpet på nett
Facebook, Twitter og Proff.no blir stadig bedre kilder for forsikringsselskapenes utredere.

En mann fra databransjen la ut bilder av seg selv der han dykker i Rødehavet. Mannen hadde vært utsatt for en bilulykke.

Du kan vel ikke være så syk når du dykker i Rødehavet, argumenterte Gjensidige. Mannen protesterte ikke på dette, og han og selskapet ble enige om en halvering av erstatningen.

Bak et annet flott bilde på Facebook er det en person som kan vente seg en oppringing fra Gjensidige.

Hun krever uføreerstatning, men det kan se dårlig ut, ettersom hun har lagt ut bilder av seg selv der hun kjører snowboard. Nå kan hun i stedet bli avslørt for svindelforsøk.

På nettstedet Proff.no finner Gjensidige at folk som påstår de er 100 prosent uføre, er engasjert både i styreverv og annet.

- I stedet for ran
Ifølge Dagens Næringsliv er det også et økende problem at rusmisbrukere og andre med kriminelle hensikter forsøker å tegne personforsikringer.

- Man skal jo rane temmelig mange kiosker, for betydelig større risiko, for å komme opp i slike beløp, sier utreder i Gjensidige Vera Sønsthagen til Dagens Næringsliv.

Fra 1. januar fikk forsikringsselskapene dessuten rett til å tipse Nav ved mistanke om trygdemisbruk.

Les også:

<b>Et flertall av danskene lever av statskassen</b>

<b>Tre års fengsel for taxi-program</b>

<b>Foreslår 70 prosent sykelønn </b>



Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.