I juli kostet det i snitt 8 285 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, viser ferske tall fra Utleiemegleren. Dette er en nedgang på 2,9 prosent fra måneden tidligere, men 2,0 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

En 2-roms leilighet kostet i snitt 11.116 kroner - en oppgang på 0,6 prosent fra måneden før, mens 3-romsleiligheter i hovedstaden falt 1,7 prosent i pris til 13.913 kroner.

- Det er nå leietagernes marked med et stort antall ledige utleieboliger i alle de store byene. Det ble heller ikke noe utleiekaos denne sommeren, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

I snitt kostet det 11 092 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i august 2013, dette er en oppgang på 3,1 prosent sammenlignet med måneden tidligere, og en oppgang på 13,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

For Stavanger var den gjennomsnittlige utleieprisen uendret på 12.977 kroner for en 2-roms.

I Bergen derimot har utleieprisene falt siste måned . I juli kostet det i snitt 13.666 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen, dette er en nedgang på 3,9 prosent sammenlignet en måned tilbake.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,8 prosent.

Les også:
Nordmenn rømmer det norske hyttemarkedet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.