- Jeg vil ha meg frabedt å bli vekket midt på natten, skriver Tore Rokkan i en epost til firmaet som markedsfører Finanstjenester.net.

Det var klokken 02:54 i natt at en melding suste inn på Rokkans mobiltelefon. Fordi telefonen lå ved datamaskinen like ved barnerommet var det ikke Tore Rokkan selv som ble vekket først.

Les også:
Økokrim: Planlegger flere frekke svindelforsøk
En av bakmenne til DN.no: <b>- Vi er ikke svindlere</b>

Treåringen våknet
- Det var sønnen min på tre år som kom inn på soverommet og sa at telefonen hadde ringt og vekket ham. Jeg trodde det måtte være noe viktig.

- Var det viktig?

- Det var et tilbud om å få 8,5 prosent rente på sparepengene.

- Hva tenkte du da?

- Jeg ble jo litt irritert, og tenkte jeg skulle svare i kraftige ordelag. Men så så jeg at det var et 10-sifret nummer. Men da meldingen kom inn på nytt i morges, satt jeg meg ved datamaskinen og skrev en hissig epost, forteller Rokkan.

Og han er ikke alene om å ha blitt vekket i natt. DN.no har fått mange henvendelser på epost fra personer som er rasende over den hensynsløse markedsføringsmetoden.

Dette tyder på at det ikke er få som har fått den nattlige sms-en, noe som forsterkes av at også en av journalistene i DN.no fikk samme melding i natt.

Diskutér saken under artkkkelen.

Vær skeptisk - meget skeptisk!
Men om det er ille å sende ut støyende reklame mens de fleste sover, er ikke tilbudet nødvendigvis noe særlig bedre.

En av dem som har tatt kontakt med DN.no på epost, har sjekket ut høyrentetilbudet nærmere på hjemmesiden til firmaet. Der fant han følgende:

"Selv om vi med våre samarbeidspartnere er autorisert av lovverket til å besørge banktjenester, er vi ikke en registrert bank. Av den grunn tilbyr vi en lav profil med svært lite offentlig kontroll."

- Dette høres kanskje litt lyssky ut? spør innsenderen.

Økokrim advarer
Og lyssky er ordet.

Det er på det sterkeste frarådet å følge oppfordringen om å sette inn 200.000 kroner på denne høyrentekontoen.

- Siden ser veldig useriøs ut. Det har vært mange slike sider det siste året, der folk har fått tilbud om finansiering, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim til DN.no.

50.000 spammet
Økokrim har fått mange reaksjoner fra folk som har mottatt sms fra nettstedet.

- Hva slags miljøer er det som vanligvis står bak slike svindelforsøk?

- Det varierer. Vi vet blant annet at en nordmann som Politiet kjenner i forbindelse med bedragerier har stått bak tre liknende svindelforsøk i år, der det har blitt tilbudt konkurshjelp og hjelp med finansiering, men vi vet ikke hvem som står bak finanstjenester.net, sier Dybo.

En av de som har henvendt seg til Økokrim har sjekket trafikken hos nettstedets internettleverandør, og sier at så mange som 50.000 skal ha blitt spammet.

Ingen svarer
Da DN.no prøvde å ringe nummeret som var oppgitt i sms-en var det ingen som tok telefonen. Hjemmesiden som vi kom inn på i morgentimene er plutselig kraftig redusert. Firmaet er ikke registrert i Brønnøysundregistrene.

Domenenavnet, finanstjenester.net, leder til en server i USA, som driftes av et selskap for bedrifter som ikke ønsker at hjemmesidene skal kunne spores til noe navn.

  Et navn er imidlertid oppgitt, men dette navnet finnes det mer enn ti av i Norge, og ingen av dem trenger å ha noe med dette firmaet å gjøre.

At hjemmesiden er full av skrivefeil bruker å være et solid varseltegn om at bakmennene ikke er av de mest seriøse.

Finanstjenester.net er ikke engang å finne på søkemotoren Google.

Ingen gode ønsker
Familiefaren Tore Rokkan har ikke dårlig samvittighet når han gir DN.no følgende oppfordring:

- Håper dere skriver om det som årets markedsføringsflause. Måtte "Finanstjenester.net" få en smertefull og langsom død...

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.