Luxembourg hadde i 2011 fortsatt det høyeste prisnivåjusterte bruttonasjonalproduktet (BNP) per innbygger, viser den nye kjøpekraftsundersøkelsen fra Europakommisjonens statistikkkontor, Eurostat, som Statistisk sentralbyrå offentliggjorde i dag.

Les også:
Her ferierer du dyrest i Europa

<b>- Hellas kan bli et veldig billig ferieland</b>

Dobbelt så rike
Undersøkelsen viser at Norge er nesten dobbelt så rikt som gjennomsnittet av medlemslandene i EU.

Den norske prisnivåjusterte BNP per innbygger var hele 89 prosent over gjennomsnittet i EU i 2011, og 50 prosent høyere enn BNP-nivået for de andre nordiske landene.

Noe av årsaken til at Luxembourg havner høyest på listen er at mange av de sysselsatte i landet er bosatt utenfor landets grenser. De bidrar til Luxembourgs BNP, men er ikke med i beregningen når BNP skal deles på innbyggerne.

Albania 69 prosent under
De øst-europeiske landene har generelt et lavere nivå for BNP per innbygger enn resten av Europa.

Eksempelvis var BNP per innbygger i Luxembourg 174 prosent høyere enn gjennomsnittet i EU-27, mens i Albania lå det 69 prosent under.

Forskjellen i personlig konsum (AIC) var imidlertid mindre, henholdsvis 50 prosent over gjennomsnittet i EU-27 i Luxembourg og 66 prosent under i Albania.

AIC-nivået i Norge var over 20 prosent høyere enn de andre nordiske landene.

Ti på topp:

Les mer:
Ferien din kan bli avlyst
- Det er kjøpers marked for sjøhytter
Flere har med mor og far på visninger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.