Vipps forteller mandag at de vil la barn under 15 år få bruke mobilbetalingstjenesten 3 millioner nordmenn allerede har lastet ned.

Barn kan bruke Vipps på samme måte som voksne, med de mest brukte funksjonene, men hovedforskjellen er at foresatte må godkjenne hvilke funksjoner barna skal ha tilgang til og hvilke summer de kan vippse. Meldingsfunksjonen er også fjernet for brukere under 15 år.

Beløpsgrensene for brukere under 15 år er å motta 8 000 kroner og sende 22 000 kroner per år.

– Dette er den mest etterspurte funksjonen vi har hatt. Vi har jobbet med å gjøre mobilbetaling enklere for alle i familien, i trygge rammer, sier Elisabeth Barrie, produktansvarlig i Vipps.

Ingebjørg Øra sammen med sin datter Lila Pauline Fageraas (13år) og sønn Leonard Fageraas (11år) har testet ut Vipps de siste ukene. De har vært nummer en og to som har fått Vipps for de under 15 år.
Ingebjørg Øra sammen med sin datter Lila Pauline Fageraas (13år) og sønn Leonard Fageraas (11år) har testet ut Vipps de siste ukene. De har vært nummer en og to som har fått Vipps for de under 15 år. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

For at et barn skal kunne bruke Vipps må begge foreldrene være Vipps-brukere og det er de foresatte som må sette opp brukerkontoen for barna. De velger også hvilke funksjoner i appen som skal kunne brukes og hver enkelt foresatt an når som helst deaktivere en funksjon.

Foreløpig er det bare såkalt vennebetaling som fungerer for barn. De kan motta penger, sende penger og be om penger fra andre Vippsere, men ikke handle i butikk eller betale regninger.

– Vi vil legge til flere funksjoner etter hvert, men her er det ekstra viktig å gjøre utviklingen sikker slik at rammene for bruk blir trygge, sier Barrie.

Det er nå ingen nedre aldersgrense for Vipps.

– Vi tror foreldrene er de beste til å sette aldersgrensen. Vi regner med de fleste yngre brukerne vil være fra 10 år og oppover, men så lenge man fyller kravene for å få Vipps kan man bruke tjenesten, sier Barrie.

Blant kravene er et norsk id-nummer, mobilnummer og bankkonto.

– Så barna kan fortsatt ikke handle selv med Vipps på turneringer og arrangementer?

– Nei, ikke ennå, men dette blir den viktigste og første nye funksjonen for barn vi jobber med, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.