Kredittilsynet melder i kveld at de har gitt Warren Bank AS tillatelse og konsesjon til å starte avgrenset bankvirksomhet.

Avgrensningen innebærer at den for den vanlige mannen i gata ikke blir noe alternativ til banker som DnB Nor, Nordea og så videre.

- Vi kommer til å henvende oss mot typisk investerende miljøer, mindre bedrifter og så videre. Det blir ikke en normal personkundebank som driver med innskudd og boliglån og den type ting, sier Peter Warren til DN.no.

Banken, som det nå er besluttet at skal bære Peter Warrens etternavn, blir heleid av Warren AS, tidligere WarrenWicklund AS. Den får en aksjekapital på 60 millioner kroner og et overkursfond på 34,5 millioner kroner.

Det er tidligere blitt kjent gjennom media at Peter Warren er i ferd med å etablere et nytt meglerhus i Oslo.

Warren Bank AS skal ledes av Lars Fossen, som er tidligere konserndirektør i Terra Gruppen as.

- Sett bank på godt og vondt
Warren forteller til DN.no at han lenge hadde syslet med tanken på å starte bank.

- Jeg har jobbet i bank selv, og sette en del på godt og vondt om hva som er lønnsomt og ikke lønnsomt, sier han.

Peter Warren har en filosofi som forklarer hvordan han ser for seg en lønnsom bankdrift.

- Det å drive utlån er ikke noe annet enn å utstede salgsopsjoner. Når du låner ut, dersom alt går bra, får du pengene tilbake pluss renter. Men inntektene er begrenset av renten. Det er ingen som kommer og sier at hei, du skal få seks ganger så høy rente på pengene jeg lånte. Hvis man tenker på det som en opsjon, må man vurdere alt i forhold til hva man låner ut penger til. Har man lav margin og høy risiko, er det bare et tidsspørsmål før man blir skadet, sier Warrren.

Den nye banken skal kunne konkurrere med andre banktilbud gjennom sin størrelse og fleksibilitet.

- Vi kan sette oss inn i problemstillinger raskere enn andre. Og i forhold til internasjonale banker, så rører jo ikke de prosjekter som innebærer mindre enn flere millliarder kroner, sier Warren.

- Bare kom forbi
Muligheten dukket opp nærmest tilfeldig, da det viste seg at andre hadde startet opp med lignende planer, men måtte trekke seg på grunn av finanskrisen.

- Muligheten bare kom forbi. Alt var etablert og testet, betalingssystemer og hele greien. Så det var egentlig svært lite for oss å gjøre. Det var en unik mulighet. Skulle vi startet opp selv fra scratch ville det kostet fryktelig mye penger. Nå fikk vi overta prosjektet, og det har vi spart både mye tid og penger på, forteller Warren.

Hvor mye de måtte ut med, og hvem som stod bak prosjektet de har overtatt, vil ikke Warren fortelle nå.

- Hva er målet deres for første driftsår?

- Verdensherrredømme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.