Oslo: Coops argumentasjon for å få godkjent Ica-oppkjøpet er omstridt, mener NHH-professor.

– Fallittforsvaret er en omstridt argumentasjon i konkurranse­politikken, og mange mener at det ikke burde vært en mulighet, sier Øystein Foros.

Professoren mener fallittforsvaret kan bidra til dårligere incentiver. Han trekker frem SAS’ oppkjøp av skakkjørte Braathens som et eksempel.

– På slutten brukte Braathens mer energi på å fremstå som dårlig enn å drive butikk. I stedet for at bruden pyntes før et salg, så prøver man å gi inntrykk av at det går dårlig, for å få oppkjøpet gjennom.

Foros er usikker på om tilsynet vil vektlegge argumentasjonen om at Ica Norge er en fallittbedrift:

– Jeg vil tippe at Coop bruker haglestrategien og fremsetter alle mulige argumenter for å kunne slå seg sammen.

Prosjektleder for Konkurransetilsynet i saken, Hanne Dahl Amundsen, bekrefter at tilsynet nå vil vurdere om Ica Norge er en fallittbedrift.

Konkurransetilsynet jobber frem mot 70-dagersfristen der det må komme med et begrunnet forslag til inngrepsgrunnlag eller avslutte saken.

– Vi er nå der at mye informasjon fra konkurrenter og andre allerede er hentet inn, men det kan fortsatt være aktuelt å innhente ytterligere informasjon, sier Amundsen.

Rema ønsker ikke å gå nærmere inn på oppkjøpet og henviser til Ole Robert Reitans tidligere uttalelse:

– Vi hadde vært interessert i å kjøpe Ica Norge om prisen var rett.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.